WIE BEN IK?
94886573_3501589793200858_48353024126568

Doorheen de jaren leerde ik veel bij en brachten nieuwe ervaringen nieuwe verlangens. In 2017 schreef ik mij in voor de cursus natuurgids van Natuurpunt/CVN te Gent. Het waren twee heel leuke en boeiende jaren waar de Boerse Gidsen hun oorsprong kende. Als kersverse natuurgidsen proberen Sarah en ik anderen warm te maken voor alles wat de natuur ons te bieden heeft. Hierin stonden (eetbare) planten centraal. Een nieuwe wereld ging voor me open.

Ik zocht verdieping in deze plantenwereld en startte in 2018, samen met Milena, met de opleiding tot herborist bij Syntra-West te Brugge.

In juli 2021 hopen wij deze opleiding af te ronden en onze opgedane kennis te mogen delen met anderen.

 

Ondertussen krijgt onze droom wat meer vorm en wonen Milena en ik sinds mei 2021 in Eksaarde. In deze gezellige dorpsgemeenschap hopen we onze projecten te kunnen opstarten: Milena als Mi.Le.Na (Doula & Reiki) en Elias met Voedselbos De Binders. We voelen ons alvast heel goed thuis hier in de prachtige natuur van het Waasland!

Tijdens mijn natuurgidscursus ontstond reeds het idee om mijn ervaringen in de natuur te delen met anderen op diverse manieren. In de vorm van geleide gidswandelingen en workshops hoopte ik anderen te motiveren zich meer met de natuur te gaan verbinden. Dit prille idee werd concreter zodat Avonnatuur in het leven werd geroepen.

 

Het idee bleef wat liggen tot het bizarre jaar 2020 ruimte en tijd gaf hier verder iets mee te doen. Ik begon ideeën uit te werken en zette deze kracht bij door mij professioneel in te schrijven bij Smart Gent. Hierdoor mag ik mijn activiteiten aan de buitenwereld laten zien en kan Avonnatuur meer dan ooit van start gaan.

Ik hoop vanaf februari 2021 mijn eerste activiteiten te kunnen organiseren en dat mensen de weg vinden naar Avonnatuur!

Elias Vercruysse

De aantrekkingskracht tot de natuur was groot, al stond ikzelf nog maar net in mijn kinderschoenen. Op ontdekking gaan in de natuur dichtbij huis stond op nummer één in mijn vrije tijd. Gewapend met mijn eerste verrekijker, een loupepotje en een notitieschrift trok ik erop uit. Ik leerde mijn zintuigen te gebruiken door alles wat op mijn pad kwam uitvoerig te observeren. Vooral mijn fascinatie voor onze gevederde vrienden, de vogels, groeide zienderogen. 


Ik had het geluk de JNM (Jeugdbond voor Natuur en Milieu) te leren kennen toen ik 11 jaar was. Binnen deze jeugdbeweging voelde ik me vrij en werd mijn blik op de natuur nog veel groter. Het was een plezier de passie voor natuur te delen met anderen en te voelen dat ik hierin niet de enige was.

Mijn kinderschoenen maakten plaats voor stevige wandelbottines en mijn betere verrekijker kreeg vele nieuwe landschappen en dieren in het vizier. Ook binnen de JNM kreeg ik de kans om mijn kennis en passie als begeleider te delen met de allerkleinsten. Dat gaf veel voldoening en proefde naar meer. Hoewel mijn interesse in de natuur zich niet zozeer uitte in mijn studies, bleef ik een actieve padvinder die er geregeld op uit trok. Naast het ontdekken van natuurlijk schoons, ontdekte ik ook de ware liefde en mijn vrouw Milena. Onze gedeelde passie voor natuur en onze moeder Aarde deed ons dromen van een leven in verbinding met de natuur om ons heen.

IMG_20200322_181218-ANIMATION.gif
IMG_20201108_164026.jpg