GIDSWANDELINGEN

Wandelen doet deugd voor lichaam en geest! Ik ontdekte doorheen de jaren vele nieuwe natuurplekjes in eigen land. Enkele van deze 'groene' parels ken ik ondertussen op m'n duimpje. Graag deel ik mijn opgedane ervaring met jullie in de vorm van algemene natuurwandelingen in deze gebieden.
 

Daarnaast bied ik enkele boeiende themawandelingen aan voor jong en oud. Deze wandelingen gaan door op vaste natuurlocaties. 

Wil je toch graag een gidswandeling aanvragen in een ander gebied of breng je zelf graag een thema aan? Dan bestaat er nog de wandeling op maat! Samen bekijken we wat mogelijk is en werk ik een aangepaste wandeling uit speciaal voor jou!

Hou ook zeker de komende evenementen in de gaten voor gidswandelingen die Avonnatuur zelf organiseert!

Wil je graag meer te weten komen over een wandeling? Aarzel dan niet om mij te contacteren en wie weet gaan we binnenkort samen op pad...

Ontdek nieuwe gebieden...

80047997_527835074478763_366768016700368

De Bourgoyen-Ossemeersen
Een luswandeling van 5km rond het gebied brengt ons langs open weiland, gemend loofbos en waterpartijen. Dit gevarieerde landschap herbergt tal van interessante planten en dieren. Z'n geschiedenis toont hoe waardevol deze groenpool is voor stad Gent.

De Bourgoyen-Ossemeersen te Gent

vredesmonument_orig.jpg

De Gentbrugse Meersen
De getijdenwerking van de Schelde enerzijds en de denderende E17 anderzijds zorgen voor een meersengebied met uniek karakter. 's Winters is het een belangrijke overwinteringsplek voor watervogels en binnenkort groeien de aangeplante geboortebossen uit tot een waardig boscomplex. De wandeling van 7 km toont ons de mooiste stukjes.

De Gentbrugse Meersen te
Gentbrugge

vilda-88661-scherenmeersen-yves-adams-a5

De Kalkense Meersen
Als één van de weinige overgebleven stiltegebieden in Vlaanderen geeft de Kalkense Meersen rust en bezinning. De weidse uitzichten over velden en rietkragen zijn een streling voor het oog. Ook vele dieren voelen er zich thuis. De 8km-lange wandeling toont ons hoe water het gebied heeft gevormd tot haar huidige open karakter. 

De Kalkense Meersen te Kalken-Wetteren

anb_wvl_schoondalbos_fotografietomlinste

De Oude-Leiearm te Sint-Baafs-Vijve
Deze Oude Leie-arm ken ik al van jongs af aan en maakt sinds kort deel uit van het grotere Schoondalbos. De goed begaanbare wandeling van 5 km toont ons het leven in en rond de Leie. Een vergeten stukje natuur die zeker de moeite waard is te ontdekken!

De Oude Leie-arm in Sint-Baafs-Vijve

20160524_133942.jpg

De Assels te Drongen
Waar water is, is leven! Ook deze Gentse Groenpool toont ons niet anders. Met het water van de meanderende Leie-arm aan onze zij wandelen we een grote lus van zo'n 9 km. Aan de andere kant schuift het landschap, bepaald door meersen en bomenrijen aan ons voorbij. Vele plantensoorten gedijen goed aan de oevers en zorgen voor een mooi kleurenpallet in de zomer. 

De Assels te Drongen-Afsnee

vinderhoutsebossen1.jpg

De Vinderhoutse Bossen
De Vinderhoutse bossen zijn pas recent toegankelijk voor het publiek. Het oude bosgedeelte toont ons hoe een natuurlijk bos eruit kan zien. De vele onverharde wegen brengen ons langs mooie gemengde ruigtes en open weiland. Hier kunnen we naar hartenlust rondwandelen zonder de bosdieren te storen. Met een lus van om en bij de 5 km wandelen we vooral rond het oude bosgedeelte. 

De Vinderhoutse Bossen te Vinderhoute-Mariakerke

DSC_0052.jpg

De Damvallei
De kruising van de E17 en de R4 verdeelt dit gebied in 4 kwadranten. De 9 km-lange wandeling leidt ons naar alle vier de kwadranten met elk een eigen landschap . Diverse biotopen wisselen elkaar af zodat vele planten en dieren hier goed kunnen gedijen.

De Damvallei te Destelbergen

Thema-wandelingen...

IMG_20190428_092144.jpg

Eetbare Plantenwandeling
Ik neem jullie mee op sleeptouw doorheen twee verschillende gebieden in Gent en laat jullie kennis maken met de vele eetbare planten die rondom ons groeien. We staan geregeld stil om enkele planten van wat dichterbij te bekijken. Met diverse weetjes en proevertjes toon ik wat voor een rijkdom de plantenwereld ons kan geven. 

Eetbare plantenwandeling

shutterstock_178305377_edited.jpg

Vroege Vogelwandeling
We trekken er samen op uit in de Bourgoyen-Ossemeersen om ons te laten wekken door een vroeg ochtendconcert met onze zangvogels in de hoofdrol. Ben je ook zo benieuwd welke vogel er boven je hoofd zijn (of haar) loflied zit te verkondigen? Misschien worden we opgeschrikt

door een alarmerend gekwetter en zien we plots een roofvogel verschijnen... het kan allemaal! Onze gevederde vrienden zitten boordevol verrassingen.

Vroege vogelwandeling

65372279_1606119389520277_15914484287164

Avonturenwandeling voor kinderen
Op een speelse en avontuurlijke wijze laat Robby het groene konijn de kinderen hun zintuigen gebruiken om de natuur om zich heen te leren kennen. Robby hoopt dat ze hem kunnen helpen met het oplossen van een groot mysterie. Geschikt voor kinderen van 3 tot 7 jaar.

Avonturenwandeling voor kinderen

IMG_0426.JPG

Zintuigenwandeling
We laten onze zintuigen ontdekken wat de natuur ons te bieden heeft. Naast de kleuren en geluiden die ze ons schenkt, kunnen we ook genieten van haar geuren en smaken. Nieuwsgierig naar wat deze wandeling allemaal te bieden heeft? Iedereen welkom om zich te laten prikkelen door de wonderlijke natuur...

Zintuigenwandeling

60317365_393251454603793_497201625539018

Nie Zoage! - Een stadswandeling van boom tot boom
Onze Gentse binnenstad kent heel wat oude verhalen die bewaard zijn gebleven onder de oudsten van de stad, de bomen! Deze stadswandeling brengt ons bij enkele van deze grote, majestueuze reuzen. Welke bomen zijn het? Hoe lang staan ze hier al? Waarom staan ze hier? Hoe zal het met hen eindigen in de toekomst? -Nie zoage!- en laat deze prachtige iconen leven!  

Nie zoage! - een stadswandeling van boom tot boom (Gent)

achtergrond Leve(n)de duisternis.jpg

Leve(n)de Duisternis
Reeën vervagen in de schemering, rondtrippelende egels op zoek naar wat lekkers, fluisterende vleermuizen met hun sonar, fladderende nachtvlinders op zoek naar een partner en uilen die maar niet kunnen stoppen met roepen... Ik nodig jullie uit samen deze onbekende wereld in te trekken op zoek naar de schatten van de nacht!

Leve(n)de Duisternis

dsc03612.jpg

Natuurfotozoektocht voor kinderen
Deze fotozoektocht brengt kinderen in contact met de natuur om hen heen. Door goed te observeren, de natuur te lezen en opdrachten tot een goed einde te brengen kunnen ze ontdekken waar de tocht heen leidt! Een interactieve wandeling voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

Natuurfotozoektocht voor kinderen

Wandeling op maat!

Wandeling op maat
Wil je toch graag een gidswandeling aanvragen in een ander gebied of breng je zelf graag een thema aan? Dan bestaat er nog de wandeling op maat! Samen bekijken we wat mogelijk is en werk ik een aangepaste wandeling uit, speciaal voor jou!