MINI-NATUURSESSIES
voor kinderen

Kinderen hebben een rijke creativiteit en bieden vindingrijke oplossingen aan wanneer ze dicht in contact staan met de natuur om zich heen. Hun zintuigen worden geprikkeld en hun motorische vaardigheden worden aangescherpt wanneer ze zich mogen uitleven in de vrije natuur. Er valt heel wat de ontdekken en bij te leren. 

Het geeft mij een grote voldoening om jonge kinderen in contact te brengen met de natuur en al haar facetten. Via de verschillende mini-natuursessies laat ik ze graag kennismaken met enkele van deze facetten. Iedere mini-natuursessie vormt een ideale activiteit voor verjaardagsfeestjes, jeugbewegingactiviteiten, kinderfestivals, opendeurdagen, ...

Aarzel niet mij te contacteren voor meer info over een mini-natuursessie of vraag een mini-natuursessie aan via het contactformulier .

Vogelnestkastjes-voor-Waelwick.jpg

Een thuis met eten voor onze vogels
Samen timmeren we een vogelnestkastje in elkaar dat je naar hartenlust mag versieren. We maken ook verschillende eetbare vogelspeeltjes zodat je 's winters de vogels in je tuin kan verwennen met lekkers. Geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. 

Een thuis met eten voor onze vogels

20181101_145732a.jpg

Natuurschatten toveren dromenvangers en mandala's
Samen gaan we op wandel om schatten uit de natuur te verzamelen. Gekleurde bladeren, slakkenhuisjes, eikels, takjes, dennenappels, ... Het zijn prachtschatten waarmee we mooie mandala's en onze eigen dromenvanger kunnen maken. Geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Natuurschatten toveren dromenvangers en mandala's

105706642_3093399210696068_5385201416902

Het leven op een biologische boerderij
We gaan samen op pad naar Bioboerderij 't Uilenbos, een biologische boerderij boordevol leven. We ontdekken wat er allemaal groeit en beweegt. Misschien kunnen we de boer en boerin wel een handje helpen op het land? Klaar om deze plek te leren kennen? Doe alvast je wandellaarzen aan. Geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Het leven op een biologische boerderij

8239795.jpg

Natuurfilm met spel
Deze ludieke natuurfilm neemt ons mee in de boeiende wereld van plant en dier. De mooie beelden tonen ons het leven in de natuur van dichtbij! Na deze film spelen we een spel waar de natuur centraal staat. Geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Natuurfilm met spel

Kriebelbeestjes op hotel
Wist je dat insecten ook op hotel gaan? Vele insecten maken hun nestje in een gaatje of spleet. Samen maken we ons eigen kleine hotelletje waar de insecten zich later in kunnen verstoppen. Haal je werkmateriaal al boven en laat je onderdompelen in deze wereld vol kriebelbeestjes. Geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar.  

Kriebelbeestjes op hotel

Een tuin met meer plant en dier, da's plezier
Op een leuke manier ontdekken we wat we allemaal kunnen doen in onze tuin om meer planten en dieren aan te trekken. Samen gaan we op zoek naar oplossingen en wie weet ga je erna zelf wel aan de slag! Geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Een tuin met meer plant en dier, da's plezier!

Uilen en hun braakballen
Wist je dat uilen na het eten enkele restjes terug uitbraken? Klinkt vies, maar het is reuze-interessant om deze zogenaamde braakballen uit te pluizen en te ontdekken wat de uil gegeten heeft. Kom alles te weten over de uil en haar prooien. Geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Uilen en hun braakballen

waterdiertjes-scheppen-007-scaled.webp

Waterdierplezier
Met onze schepnetjes en loupjes onderzoeken we een waterpoel en laten we ons verrassen door wat er zoal in het water te vinden is. Ben je ook zo benieuwd naar wat je allemaal zal vangen? Achteraf brengen we alle gevangen diertjes terug naar de poel, waar ze thuishoren. Geschikt voor kinderen van 7 tot 12 jaar. 

Waterdierplezier

65004041_1293378787496258_40277325968918

Vogelkennismaking met vogelpoppenkast
De wondere vogelwereld laat letterlijk van zich horen als we naar deze poppenkast kijken. We leren verschillende vogels (her)kennen en ontdekken wat ze graag eten, hoe mooi ze kunnen zingen en waar ze naartoe vliegen als het hier bij ons te koud wordt. Geschikt voor kinderen van 4 tot 10 jaar.

Vogelkennismaking met vogelpoppenkast