Een Nieuw Jaar met nieuwe plannen!

Een kort nieuwjaarsgedichtje namens Milena en mezelf:


Sta even stil, adem diep in en uit. Hmm, een tijd van stilte en rust is aangebroken... Waar zijn jullie dankbaar voor dit afgelopen jaar?


* * * Schitterende sterren & Magische momenten * * *


We wensen jullie een zachte jaarovergang,

met veel warmte in het hart

en kracht voor het Nieuwe Jaar!


Veel liefs, Milélias


(geschreven door Milena Van Driessche)

2 zonnestraaltjes aan zee, het nieuwe jaar tegemoet...

Het jaarovergang is een ideaal moment om even stil te blijven staan bij jezelf en terug te blikken naar het afgelopen jaar. Misschien heb je wel dromen kunnen waarmaken? Of is er iets onverwachts op je pad terechtgekomen waardoor je een nieuwe weg bent ingeslagen. Je grootste angst overwonnen? Ofwel wil je het afgelopen jaar gewoon snel vergeten?


De ervaringen van 2020 nemen we in ieder geval mee naar 2021. Laat het geen last zijn, maar een mooie basis van waaruit nieuwe ideeën en dromen mogen ontstaan...


Als ik kort mag terugblikken op het afgelopen kalenderjaar, dan zou ik het graag alsvolgt samenvatten:


2020... een bewogen jaar met vele nieuwe wegen, nieuwe initiatieven en nieuwe dromen. Ik heb gemerkt dat het goed doet een doel voor ogen te hebben. Het geeft je de energie om iedere nieuwe dag bewust te ervaren, al dan niet te plannen, maar bovenal te appreciëren dat die nieuwe dag er is gekomen.


2021... een jaar waarin ik hoop mijn grote passie te kunnen volgen en er mijn levenswerk van te kunnen maken. Enerzijds wil ik anderen inspireren door opnieuw de verbinding aan te gaan met de natuur. Anderzijds wil ik mezelf de voldoening geven door mijn aardse bestaan zo bewust mogelijk te ervaren.

Ik ga uit van het beste, het positieve en de mogelijkheid van het onmogelijke!

2021 brengt nieuwe perspectieven (foto door Milena Van Driessche te Middelkerke)

Graag wil ik mijn nieuwste droom, vers van de pers, met jullie delen. Het is te zeggen, de droom is nog maar enkele maanden oud, maar ik kan met plezier vertellen dat de eerste stappen al reeds werden gezet: mijn voedselbosdroom!


Een voedselbos vat vrij goed samen wat me altijd al heeft gepassioneerd. De pure natuur enerzijds en het lekkere, bewuste verantwoorde eten anderzijds.


Ik kwam toevallig in aanraking met het concept 'Voedselbos' via via en was meteen verkocht! Waarom heb ik dit niet eerder ontdekt? De kerstman/vrouw zal het geweten hebben, want ik vond zowaar enkele leuke voedselbosboeken onder de kerstboom terug.


(van links naar rechts: Voedselbos van Madelon Oostwoud, Praktisch Handboek Voedselbossen van Martin Crawford, Het Voedselbos Vier Seizoenen Ketelbroek van Mac Van Dinther)


Ik liet er geen gras over groeien, maar werkte meteen een méérjar(ig)enplan uit (:


Plots kwam er de kans om mijn droom waar te maken; een echt voedselbos starten! Het idee is nog pril, maar de eerste voorbereidingen zijn in volle ontwikkeling. Plantengemeenschappen worden in kaart gebracht, een businessplan geeft een duidelijker beeld weer voor de komende jaren en héél belangrijk, de lokale gemeenschap ondersteunt het idee, fantastisch toch?


Een blik op het toekomstige voedselbos...
Eerste werken worden uitgevoerd om plaats te maken voor nieuw leven!
Deze jonge notelaar (Juglans regia) mag zeker blijven staan.
Plannen maken onder begeleiding van een volle-maan-kaars en lekkere mispellikeur, hmm...

Ik vind het enorm belangrijk de lokale gemeenschap bij het project te betrekken. Het is tenslotte een inspirerend voorbeeld van hoe we, samen met de natuur, een rijke en duurzame manier van voedselvoorziening kunnen ontwikkelen voor en door mensen uit de buurt.

Op termijn hoop ik een VZW te mogen koppelen aan mijn voedselbosinitiatief waardoor werkdagen met lokale vrijwilligers mogelijk kunnen worden gemaakt.


Om mijn droom te onderbouwen met een goede basiskennis over het thema heb ik me ingeschreven voor een 'Voedselbos jaaropleiding' bij 'het Voedselbos vzw'. Ik ben hen alvast heel dankbaar dat ik deze kans heb gekregen.


Verder vindt ik verdieping en diversiteit door verscheidene online-cursussen te volgen over voedselbosgerelateerde onderwerpen, me aan te melden bij facebookgroepen als 'Food Forest Network Belgium' en 'Voedselbossen' en inspirerende mensen te ontmoeten.Iedereen die op de hoogte wil blijven van mijn voedselbosdroom kan Avonnatuur in de gaten houden en wie weet kom jij ooit wel eens langs om de vruchten te plukken van mijn droom van 2021!Graag wil ik mijn soulmate Milena bedanken voor haar onvoorwaardelijke steun bij dit nieuwe project.


Liefde in een kommetje smeuïge pompoensoep.


107 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven