Lokale stroompanne te Laarne

Het leven in een Yurt laat toe de natuur echt te ervaren in al haar glorie! Zo is er een veel groter bewustzijn van de veranderingen der seizoenen.


Soms zijn deze veranderingen heel subtiel: de eerste dauwdruppeltjes op het gras, de zon die laag blijft hangen boven de horizon, overal vogelpluimen door de rui,...

Andere keren kan de seizoenswissel er heftig aan toe gaan: hevige rukwinden doen het gebinte van de yurt kraken, plots geen bladeren meer aan de bomen, een droge en frisse oostenwind in de herfst maakt een toiletbezoek net iets onaangenamer dan in de zomer,...


Maar... het voelen van al deze veranderingen doet ook deugd! Je voelt je verbonden met de natuur en de wereld om je heen. Net als alle andere dieren en planten trotseer je de veranderingen en uitdagingen die komen en gaan met de tijd.

Yurt in het ochtendgloren

De herfst laat ons toe te vertragen tot op het ritme van de zon.


Steeds minder zonne-uren doen iets met een wezen.

Het is niet gemakkelijk om je zomerse levensritme aan te houden als er steeds minder zonlicht is in een dag. Gelukkig is de oplossing simpel... Probeer in herfsttijden te leven naar het ritme van de zon.


Opstaan met de eerste zonnestralen is vaak vroeg opstaan, maar o zo mooi. Leuke ochtendrituelen kunnen zijn: gaan lopen, kort dauwtrippen op je blote voeten doorheen het gras of luisteren naar de natuur die ontwaakt. Eenmaal opgeladen, heb je nog een hele dag voor je vol zon (als ze achter de wolken komt piepen tenminste).

Zonopkomst yurt
Opkomende zon op een frisse herfstochtend

Hier in de yurt koken we op gas, verwarmen we ons met een houtkachel en hebben we elektriciteit voor licht, enkele oplaadtoestellen als laptop en gsm en wat klein keukengerei. Dit laatste wordt gegenereerd door 2 zonnepanelen die voor de yurt staan. Voel je het al komen...?


Vandaag was het zover. Enkele mistige dagen zonder zon bracht een einde aan de stroomreserve. Plots is het gedaan met de elektriciteit voor vandaag!


Gelukkig zorgen de 'noodgeneratoren' voor sfeer en gezelligheid.

(Zonne-energielampjes, kaarslicht, houtkachel, Scrabble)


184 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven